Kozmetika za solarij

logo studio ljepote inn

solarija kozmetikaVećina kozmetike je namijenjena za prije sunčanja: klijent uđe u kabinu, namaže se i sunča. Takva kozmetika važna je kod sunčanja u solariju zato što sadrži vitamine i koncentrate koji su baš za kožu izloženu UV-zrakama – radi zaštitu, štiti kožu od isušivanja, sve ubrzavaju tamnjenje, boja je ravnomjernija i traje dulje.

Dali su u solariju dobre kreme za sunce sa UV-faktorom? Ne, osim ako nisu specijalno za solarij napravljene. Posljedica mazanja sa kremama sa zaštitnim faktorom koja nije za solarij možete izazvati mrlje ili alergije.
Na nekim kremama za sunčanje piše +bronzer i to znači da ima 5% ekstrakta šećerne trske koja se koristi u kremama za samo tamnjenje ili ima ekstrakt karamele i silikona – znači da ima ekstrakte za samo tamnjenje pa je boja još jača i to odmah, ovo je čisto stvar ukusa, neki vole s bronzerom, a neki bez.

solarija kozmetika 1Sve kreme idu i na lice i na tijelo, osim krema sa oznakom HOT! Kakva je npr.
Sexy legs HOT – ne mažu se na lice i na osjetljive dijelove tijela.
HOT! Je oznaka za tingle – sastojak koji ubrzava mikorcirkulaciju, koristi se za dijelove tijela koji teže potamne, npr. Listovi na nogama, ali se osjeća žarenje ili kao mravci ili crvenilo još pola sata nakon sunčanja. U svakom slučaju NE na lice.