masazaMasaža je najlakši put za postizanje opuštanja i očuvanje zdravlja. Ime joj potječe od arapske riječi massa što znači dodir.
Masaža snažno djeluje na živčani sustav jer smiruje nervozu i smanjuje razinu štetnih (stresnih) hormona u organizmu. Znamo da je stres, jedan od pratećih problema današnjice od kojeg patimo gotovo svi, ujedno i uzrok mnogih zdravstvenih problema i bolesti. Stoga je masaža odličan prirodni put za rješavanje stresa i prevenciju mnogih bolesti.
Masažom se postiže opuštanje napetosti u mišićima, te uklanjanje nakupina mliječne kiseline. Masažom se pospješuje cirkulacija i stimulira rad metabolizma, što dovodi do smanjenja boli i napetosti.
Svaka masaža postiže bolje učinke ako se radi u ugodnom, opuštajućem prostoru upotpunjenom mirisima različitih eteričnih ulja. Već nakon prvog tretmana osjetit ćete iznimnu opuštenost tijela, a postane li Vam korištenje masažnih tehnika uobičajeni mjesečni ritual, tijelu ćete vratiti izgubljenu gipkost i lakoću pokreta.
Masaža je jedan od najstarijih oblika terapeutskog iscjeljivanja. Ona je terapeutska metoda koja istovremeno izaziva osjećaj ugode, opuštenosti i harmonije cijelog organizma i postiže pozitivne promjene u fizičkom tijelu (poboljšanje cirkulacije krvi i limfe, nježna i mekša koža poboljšanog tonusa, ojačan tonus mišića, relaksirani i regenerirani mišići). Uz fizičke, masaža daje i psihičke pozitivne efekte – opuštenost, zadovoljstvo, rasterećenost, bezbrižnost.