Naslovna

Trajni make up

Njega lica

Njega tjela

Njega ruku

Njega stopala

  • Pedikura
  • Parafin maska - stopala
  • Gel tenika
  • Trajni lak

Kontakt

Šećernom pastom

logo studio ljepote inn

depilacija secerEgipatska depilacija za osjetljivu kožu

Egipatsku depilaciju je navodno koristila i Kleopatra još u 1. stoljeću prije naše ere.
Egipatska depilacija šećernom pastom je idealna alternativa za sve one čija koža loše reagira na ostale oblike depilacije. Kako je šećerna pasta posve prirodna mješavina šećera, limuna i biljnih sastojaka dobivena od mješavine glukoze, fruktoze, saharoze i ne sadrži nikakve kemikalije, mirise ni boje. Hipoalergena je i ne izaziva iritaciju kože. Sastoji se od vrlo malih molekula i za razliku od običnog voska, prodire puno dublje u kožu. Egipatska depilacija je osobito prikladna za osobe koje imaju osjetljivu kožu i koje ne žele čekati da im dlačice toliko narastu da bi bile dovoljno dugačke za depilaciju voskom. Depilacija šećernom pastom zahtjeva dlaku dužine tek 3 do 4 milimetra, a uklanja i urasle dlačice. Na taj način, osim što dlaku izvlači iz korijena i ne trga ju, pospješuje zatvaranje folikule čime je daljnji rast dlake otežan tako da nove izbijaju tek za 4 do 6 tjedana. Iako depilacija traje nešto duže od obične depilacije voskom, postupak je manje bolan, a rezultati depiliranja traju duže. S vremenom dlačice postaju mekše i rjeđe, upravo zbog djelovanja mješavine prirodnih šećera i postepenog zatvaranja folikule u dubljem sloju kože. Postupak depilacije šećernom pastom počinje također nanošenjem pudera, ali se šećerna pasta nanosi u suprotnom smjeru od rasta dlačica i povlači brzim pokretima u smjeru rasta dlačica. Zbog takvog načina ne ostavlja slomljene dlačice u folikulama, niti crvenu iz iritiranu kožu. Smjesa se lijepi samo za dlačicu, a ne i za kožu, što tretman čini manje bolnim. Zbog toga je pogodna za osjetljivu kožu lica, pazuha i prepona, kao i za osobe koje imaju osjetljivu kožu na cijelom tijelu i one koji imaju probleme s venama i kapilarama. Smjer nanošenja i smjer čupanja dlačica pastom drugačiji su nego kod depiliranja običnim voskom, te upravo zbog toga nema neugodnih i ružnih prištića koji nastaju zbog urastanja dlačica pod kožu. Također se nakon depilacije nanosi losion ili ulje nakon zbog smirivanja kože i dezinfekcije.
Prilikom depilacije šećernom pastom nježno se odstranjuju i odumrle stanice kože zbog čega koža još dugo ostaje svilenkasta i glatka. Ovom metodom uklanja se 90 posto dlačica s korijenom, a kod metode uklanjanja dlačica voskom to uspijeva u svega 50 posto slučajeva. Dlačice s vremenom postaju svijetlije i tanje.
Egipatska depilacija se u početku treba ponavljati svaka dva tjedna, kako bi se ujednačio rast dlačica i smanjio im se broj, a osobama koje zbog klasičnih depilacija voskom imaju puno uraslih dlačica

Naš kontakt

Adresa: 
Zrinsko - Frankopanska 2a, 
40 000 Čakovec
Telefon:
0038540314410
Mobitel:
00385914463426

Naše radno vrijeme

Ponedjeljak:  13:00–20:00
Utorak: 08:00–16:00
Srijeda: 13:00–20:00
Četvrtak: 08:00–20:00
Petak: 13:00–20:00
Subota: 08:00–12:00
Nedjelja: Ne radimo
Prva subota u mjesecu neradna