Naslovna

Trajni make up

Njega lica

Njega tjela

Njega ruku

Njega stopala

  • Pedikura
  • Parafin maska - stopala
  • Gel tenika
  • Trajni lak

Kontakt

Brazilska maderoterapija

logo studio ljepote inn

hot stoneMasaža vrućim vulkanskim kamenjem

Hot Stone masaža je posebna vrsta masaže koja je kombinacija blagodati zagrijanog bazaltnog kamenja i prekrasne, mirisne podrške eteričnih ulja. Kamenje je bazalt, crni vulkanski kamen koji vrlo dobro upija i zadržava toplinu.
Masaža vrućim kamenjem nadasve je ugodna i relaksirajuća vrsta masaže. Toplina vulkanskog kamenja pomaže pri opuštanju ukočenih mišića, poboljšava cirkulaciju i umiruje živčani sustav.

Uz pomoć snažne energije koja se postiže masažom vrućim kamenjem dolazi do harmonizirajućeg i pročišćavajućeg učinka. Primjena ručnih tehnika u kombinaciji s kamenjem intenzivira kontakt, omogućuje bolji protok energije i usmjerava vitalnu energiju u područja koja su blokirana.
Ova izuzetna terapija koristi kamenje koje je formirano vulkanskom aktivnošću i taloženjem minerala što je čini posebno efikasnom. Uslijed termalne vodljivosti (kondukcije) ne samo da zagrijava dio tijela na lokalnoj razini, već utječe i na sistematske promjene na tijelu, kao i na energetske centre odgovorne za uravnoteženost tijela i uma. Kamenje se grije u vodi električnim grijačem sa termostatom, pa se njegova temperatura može mijenjati po volji.

Većina ljudi toplinu vrućeg kamenja doživljava kao vrlo ugodnu. Hot Stone masaža je dobra za ljude kojima je često zima, imaju hladne noge, odnosno imaju problema sa cirkulacijom. Također je vrlo povoljna za one koji imaju problema sa napetošću u mišićima, a preferiraju lagane masaže. Toplina opušta mišiće i dozvoljava terapeutu da ih masira bez velikog pritiska.


hot stone kamenjePovijest terapije
Terapija kamenjem se koristi već 2000 godina. Američke domorotkinje su stavljale toplo kamenje na trbuh tijekom mjesečnice. U rimskim kupeljima su se koristili stolovi na kojima je bilo vruće i hladno kamenje na kojima se ležalo. Hodočasnici bi stavljali vruće kamenje na dno njihovih kreveta da bi ugrijali noge. Japanski svećenici, koji su postili, bi nosili široku vrpcu oko pasa u kojoj bi bila tri vruća kamena kako bi usporila probavni proces. Drevni Kinezi, Egipćani i američki indijanci su koristili kamenje za liječenje.

Što je bazalt?

Bazalt su vulkanska kamenja pronađena na vanjskoj strani vulkana. Formiraju se od vruće lave koja izlazi iz vulkana kad on eruptira. Tisućama godina ta kamenja su izložena suncu, vjetru, toplim i hladnim vremenskim uvjetima, kiši, promjenama tlaka zraka i svim ostalim vremenskim događanjima. Ovi faktori pritišću minerale jedne uz druge i formiraju koncentriranu masu minerala i kristala. Ova mineralna kamenja su dobro poznata po zadržavanju vrućine i hladnoće, što ih čini savršenim izborom za terapiju kamenjem.

Kako se kamenje zagrijava?
Posebno, glatko kamenje od lave se zagrijava na ugodnoj, toploj temperaturi, prije tretmana, u specijalnom grijaču za kamenje.

Naš kontakt

Adresa: 
Zrinsko - Frankopanska 2a, 
40 000 Čakovec
Telefon:
0038540314410
Mobitel:
00385914463426

Naše radno vrijeme

Ponedjeljak:  13:00–20:00
Utorak: 08:00–16:00
Srijeda: 13:00–20:00
Četvrtak: 08:00–20:00
Petak: 13:00–20:00
Subota: 08:00–12:00
Nedjelja: Ne radimo
Prva subota u mjesecu neradna