pedikuraPedikura ili njega stopala potreba je sve većeg broja ljudi (kako muškaraca tako i žena) jer njegovana stopala su ujedno i znak cjelokupno njegovanog tijela, a nogama daje osjećaj lakoće.
Kvalitetna njega stopala tretira i prevenira probleme zadebljane kože (hiperkeratoze), kao što su žuljevi i kurje oči, kao i urasle nokte i infekcije povezane sa tim problemima. Pedikura nam pomaže u pravilnom držanju tako da nam omogućava ugodnije stajanje i hodanje. Kombinirana sa masažom stopala, peelingom, maskom ili parafinskom čizmom ima umirujući i relaksirajući efekt.
Ljudsko stopalo čini 28 kostiju povezanih ligamentima i zglobovima. Mišići potkoljenice pokreću stopala, a korak započinje oslanjanjem na petu, zatim tlo dotiče vanjski rub, a potom prednji dio stopala. Palac završava pokret odbacujući stopalo naprijed, u iskorak.
Svakodnevno napravimo 5.000 do 20.000 koraka. Da bi stopala mogla dobro obavljati svoju zadaću, važno ih je njegovati.
Nakon kupke stopala se obrađuju skalpelom, rašpicama ili frezom, ovisno što je potrebno za obradu. Uklanja se tvrda koža sa stopala, peta, natisci, kurje oči, nokti, kožica oko noktiju...
Moguće je lakiranje u boji po željama. To može biti klasično lakiranje, lakiranje uz sjaj ili french lakiranje.
Trajni lak na noktima stopala vrlo je dobar izbor uređivanja stopala, jer ta vrsta lakiranja zadržava se na noktima do 4 tjedna, te stopala izgledaju vrlo uredno i lijepo duže vrijeme..
- Kozmeička pedikura u kojoj se obrađuje skraćivanje noktiju i zadebljala koža.
- Medicinska pedikura u kojoj se pored zadebljale kože i obrade noktiju rješava i problematika nogu i noktiju, kao što su urasli nokat ili kurje oči.
Moderni pedikerski saloni opremljeni su medicinskim instrumentima, preparatima za njegu nogu, podološkim brusnim aparatima.
Higijena u pedikerskom salonu
Zaštita klijenata i djelatnika u pedikerskom salonu postiže se provođenjem dezinfekcije i sterilizacije, a isto tako i primjenom potrošnog materijala za jednokratnu uporabu.
Ukoliko nisu zadovoljeni ovi uvjeti nije poželjno koristiti se uslugama takvih pedikerskih salona, jer vrlo lako moguće dobiti neku kožnu ili virusnu bolest.