manukuraRuke, a ponajprije nokti, pokazuju koliko žena i muškarac brinu o sebi i kakav im je stil života. Naše ruke su, uz oči, najprimječeniji dio našeg tijela. Lijepe i njegovane ruke puno govore o Vašoj osobnosti.
Opće zdravstveno stanje organizma ogleda se na noktima. U svakodnevnom životu i radu ruke su najvažnije, a i neprestano su izložene pogledu drugih. U pojedinim profesijama ruke su posebno izložene pogledima, pa ih treba redovito njegovati.
Manikura poboljšava teksturu i zdravlje naših ruku i noktiju, i daje im ujedno lijep i uredan izgled. Klasična manikura ruku i noktiju podrazumijeva popravak i oporavak noktiju za optimalan izgled prirodnih noktiju i kutikula, uz laganu masažu nanošenje njegujućih preparata ili ampula, te zaštitni prirodni premaz za njegu i sjaj. Kod žena se po želji nanosi lak u boji ili french lakiranje. Poslije manikure ruke su opuštene i meke, a nokti lijepi, zdravi i uređeni. Osim što čini naše ruke i nokte ljepšima i daje im osjećaj ugode, manikura često ima i umirujući i relaksirajući učinak.